U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Veilig en gezond werken in Metaalbedrijven
vrijdag 13 april '18
tot en met
vrijdag 13 april '18

De zorg voor een veilige werkomgeving en het behoud van gezondheid van de mensen die in metaalbedrijven werken, staan centraal in deze cursus. Voldoet de onderneming aan de eisen die de arbeidsomstandighedenwetgeving stelt en welke preventieve maatregelen kun je nemen. Alle onderdelen van veilig en gezond werken worden behandeld zoals, schadelijk geluid, oplosmiddelen, lasrook, machineveiligheid en fysieke belasting. Maar ook ‘Toezicht’ en ‘Gedrag en Cultuur’ komen aan de orde. Welke concrete maatregelen op de diverse gebieden en de samenhang van de afzonderlijke delen in het te voeren arbobeleid in de onderneming zijn nodig en mogelijk. En wat zijn de kosten en baten van investeren in veiligheid. Aan de hand van de RIE-onderdelen worden de onderwerpen toegelicht, de terminologie verklaard en op de meest voorkomende vraagpunten ingegaan. De nadruk tijdens deze cursus ligt op de praktische kant en concrete aanpak van verbetermaatregelen. In de cursus wordt gebruik gemaakt van de kennis en ervaringen van de verbetercoaches van het project “5xbeter IJzersterk voor veilig werken”.

De kennis opgedaan tijdens de cursus is een goede basis voor degene die de RIE moet opstellen binnen zijn organisatie of binnenkort de RIE-update gaat doen. Ook voor leidinggevenden, die meer willen weten over de arbo-aspecten die zij moeten inpassen in hun leidinggevende taken richting medewerkers, is deze cursus aan te bevelen.

Doelgroep
Directie, leidinggevenden en medewerkers die met arbotaken belast zijn.

Datum en locatie
De cursus wordt gehouden op vrijdag 13 april 2018 van 10.00 uur tot 16.45 uur in het gebouw van de Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

Deelnamekosten
Deelname kost € 350,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Subsidie
Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij de Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus. OOM, afdeling vergoedingen, telefoonnummer 0172-521555.
Deze regelingen gelden voor ondernemingen die vallen onder de Metaal en Techniek en die de OOM-bijdrage betalen. Kijk voor meer informatie op
oom.nl.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw M.E. Dekker of mevrouw B.D.J. Berg van de Metaalunie Academie.
Telefoon: 030-605 33 44 of e-mail:
info@metaalunieacademie.nl

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Veilig en gezond werken in Metaalbedrijven, vr 13 apr '18
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven