U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Social Media in de Metaal
dinsdag 9 juli '24
tot en met
dinsdag 9 juli '24

Social Media als marketinginstrument in de Metaal

Doeltreffende marketing bestaat tegenwoordig uit het leveren van toegevoegde waarde. Je verkoopt niet alleen je product of service. Om op te vallen tussen alle aanbieders in een tijd waarin je zomaar contact legt en elkaar ook snel weer kunt kwijtraken, zul je een extra motivator moeten geven om te kiezen voor jouw onderneming, product of dienst.

In het verleden waren bedrijven puur bezig waren met outbound marketing, zoals advertenties in kranten, beursbezoeken en salestelefoontjes. Bij outbound zoek jij de klant op en initieer jij het gesprek. Heel anders is dit met inbound marketing, waar het draait om het idee dat de klant jou vindt wanneer ze je nodig hebben. Je gaat hierbij door middel van online marketing in gesprek met de doelgroep. Voorbeelden zijn: bloggen, search engine optimization (SEO) en social media.

Marketing bestaat tegenwoordig uit een mix van inbound en outbound marketing. Social media marketing speelt in deze mix een grote rol.

Door social media in te zetten als inbound marketinginstrument, kun je effectief en efficiënt nieuwe klanten werven door middel van het gebruik van je social media-kanalen als LinkedIn, Facebook en Instagram. Zo leer je tijdens deze cursus je social media-kanalen te optimaliseren, maar ook over wat de succesfactoren en de waarde van zakelijk bloggen zijn.

Aan het einde van de dag weet je je online marketinginstrumenten succesvol in te zetten, heb je je positie in Google verbeterd en bied je klanten meer toegevoegde waarde in vergelijking met je concurrenten.

Wat leer je in deze cursus?
·         Strategisch gebruik van social media-kanalen.
·         Hoe je je Facebook bedrijfspagina en Facebook advertenties optimaal benut.
·         De ‘puntjes op de i’ van je persoonlijke LinkedIn profiel en hoe je groepen actief kunt gebruiken.
·         Het versterken van je bedrijfsreputatie door LinkedIn bedrijfspagina’s en het genereren van een groter bereik door je medewerkers als ‘ambassadeurs’ in te            zetten.
·         Praktische tips om een sterke merkreputatie op te bouwen door middel van bloggen.
·         Het gebruik van social media management tools en dashboards. 

Doelgroep
Deze cursus is voor jou bestemd als je:
·         Al een redelijke tot gemiddelde ervaring hebt met social media.
·         Toch het gevoel hebt dat je voor zakelijke doeleinden meer uit social media kunt halen.
·         Verantwoordelijk bent voor de (online) marketing: je bent bijv. eigenaar, marketing en communicatiemedewerker, sales- of exportmanager.
·         Veel wilt leren in een actieve en leuke leeromgeving.

Vereiste kennis en vaardigheden
Je hebt minimaal ervaring met een persoonlijk LinkedIn en Facebook profiel. Ervaring met een Facebookpagina en LinkedIn bedrijfspagina is een pre.

Vergeet je laptop niet!
Omdat de cursus een hoog praktisch gehalte heeft, wordt de deelnemers verzocht hun eigen laptop (of tablet) mee te nemen om tijdens de cursus te kunnen oefenen. Zo kun je direct verbeteringen aanbrengen via draadloze internetverbinding.

Datum en locatie 
De cursus wordt gehouden op dinsdag 9 juli a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein. 

Deelnamekosten
Deelname kost € 375,- (excl. btw) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Bijdrage in scholingskosten
Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een bijdrage willen aanvragen in de scholingskosten van hun medewerkers, adviseren wij gebruik te maken van de regeling persoonlijke trainingstoelage https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage. Voor vragen kan er per mail contact worden opgenomen met de afdeling vergoedingen, vergoedingen@oom.nl of telefonisch op telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit
aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Au Lee van Ee of mevrouw Bianca Berg van Metaalunie Academie. Telefonisch: (030) 605 33 44 of per e-mail: 
info@metaalunieacademie.nl

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Social Media in de Metaal, di 9 jul '24
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven