U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Leer je werk te verkopen (dag 1)
woensdag 6 december '23
tot en met
woensdag 6 december '23

"Vakmanschap verkoopt zichzelf” is niet automatisch een basis voor commercieel succes. Daar komt meer bij kijken. Confronteer jezelf met de eigen ondernemingsdoelstellingen, met je sterke én zwakke kanten en leer op welke gebieden verdere persoonlijke ontwikkeling nodig is. Tijdens deze interactieve tweedaagse cursus wordt ingegaan op de eigen doelstellingen van de onderneming, het communicatieaspect van het verkoopproces met bijbehorende onderhandelingstechnieken, het overwinnen van weerstanden, het inventariseren van de klant/prospect (o.a. door middel van de zgn. Decision Making Unit) en het signaleren van kansen o.a. met behulp van internet (o.a. LinkedIn).
Aan de orde komen alle vormen en facetten van ‘verkoop’: zoals het verkoopgesprek in zijn totaliteit, de verschillende verkoopstijlen afhankelijk van het type klant, het leggen van contacten en het winnen van vertrouwen. Verder het belang van verbale- en non verbale communicatie (lichaamstaal) en de diverse persoonlijkheidstypen, telefonische verkoop en het winnen van nieuwe klanten door middel van gerichte acquisitie.

Wat brengt de cursus
- Geeft kennis over de processen die zich afspelen binnen het verkoopproces, waarbij het verkoopproces in detail wordt  onderverdeeld in 8 verschillende stappen van voorbereiding t/m het afsluiten;
- Geeft inzicht in de verschillende benaderingstechnieken van de klant/prospect;
- Reikt handvatten aan om op pragmatische wijze verdere stappen te zetten op het gebied van verkoop binnen de eigen onderneming.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit ondernemers en ieder ander die binnen de onderneming betrokken is bij het verkoopproces, zowel binnen als buiten de organisatie, zoals de accountmanager, binnen- en buitendienstverkoop- medewerkers, planners en de technisch specialisten.

Datum en locatie
De cursus vindt plaats op woensdag 6 december en vrijdag 15 december 2023 van 9.30 uur tot 16.45 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein. De docent is de heer G.J. Oosterveen van Intencoo B.V.

Deelnamekosten
Deelname kost € 750,- (excl. BTW) per deelnemer (2 dagen). Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Bijdrage in scholingskosten
Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een bijdrage willen aanvragen in de scholingskosten van hun medewerkers, adviseren wij gebruik te maken van de regeling persoonlijke trainingstoelage https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage. Voor vragen kan er per mail contact worden opgenomen met de afdeling vergoedingen, vergoedingen@oom.nl of telefonisch op telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Au Lee van Ee of mevrouw Bianca Berg van Metaalunie Academie.
Telefoon: 030-605 33 44 of e-mail:
info@metaalunieacademie.nl 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Leer je werk te verkopen (dag 1), wo 6 dec '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven