U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Webinar: Werken in Duitsland
donderdag 30 maart '23
tot en met
donderdag 30 maart '23

Voorkom risico’s en weet welke regels van toepassing zijn voor het bedrijf, project en personeel wanneer u in Duitsland gaat werken

Het uitvoeren van werkzaamheden over de grens biedt grote kansen voor Nederlandse bedrijven. Maar met welke aandachtspunten moet u nu rekening houden? Wanneer u werk laat uitvoeren in Duitsland, of zelf uitvoert, moet u aan een aantal regels voldoen. Of u nu een machine gaat installeren over de grens of bouwwerkzaamheden uitvoert. Behalve het regelen van een A1 formulier en het voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, kunnen er nog andere regels gelden.

Waar moet ik aan denken?
De regels hebben betrekking op juridische, fiscale en HR-aspecten. Buitenlandse bedrijven die werknemers naar Duitsland sturen, moeten zich vaak online melden via het Meldeportal-Mindestlohn van de Duitse douane. Het is voor veel bedrijven onduidelijk of ze meldingsplichtig zijn. Bouwbedrijven moeten werkzaamheden altijd melden, net als standbouwers en bedrijven die bijvoorbeeld leidingen isoleren. Bij veel werkzaamheden die in Nederland niet onder bouwwerkzaamheden vallen is dat in Duitsland wel het geval. Tijdens dit webinar wordt er meer duidelijkheid gegeven over de regels bij het uitvoeren van werk en wanneer iets valt onder de Duitse bouw.

Let op: Als niet aan de diverse formaliteiten is voldaan wordt bij een controle door de Duitse autoriteiten een flinke boete opgelegd, dit kan oplopen tot €500.000 euro. Bereid u daarom goed voor.

Bert van der Laan (adviseur Stichting Nedubex) vertelt u er graag meer hierover.

Praktische informatie
Datum: 30 maart 2023
Tijdstip: 10:30 - 11:00 uur
Spreker: Bert van der Laan (Stichting Nebudex)
Kosten: het webinar is gratis

> Aanmelden kan via deze link

Vragen over dit evenement?
U kunt terecht bij ledenadviseur Internationaal ondernemen, Birgit Voorhuis, via T: 030-6053344 of voorhuis@metaalunie.nl.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Webinar: Werken in Duitsland, do 30 mrt '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven