U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Liquiditeitsplanning
dinsdag 4 juli '23
tot en met
dinsdag 4 juli '23

Wanneer u geld wilt lenen van een bank, u schulden wilt aflossen en u daarbij geen ruzie wilt met uw leveranciers dan heeft u een goed inzicht nodig in de mate van liquiditeit van uw onderneming. Het plannen of beheersen van liquiditeit hangt af van de beheersing van uw werkkapitaal.

U dient telkens een balans te vinden tussen overliquiditeit en onderliquiditeit. Lukt dat niet dan lopen of de kosten te hoog op, of de bedrijfsvoering loopt stagnatie op. In het ergste geval zal de bank u het lastig maken. Iedere ondernemer moet als het ware op zoek naar de ideale liquiditeit voor zijn onderneming.

Het goed kunnen managen van de geldstroom is een vak apart. Voor het managen van die geldstroom is het een vereiste dat we beschikken over een betrouwbare liquiditeitsprognose. Het inzicht in de geldstroomontwikkeling voor de korte en de langere termijn is van belang voor de bedrijfsvoering en voor de communicatie met externe kredietverschaffers.
De cursus liquiditeitsplanning van Metaalunie Academie geef u inzicht in de wijze waarop geldstroomprognoses kunnen worden opgesteld. Naast de theorie zal worden gewerkt met een aantal cases.

Doelgroep
De cursus is bestemd voor niet financieel geschoolde eindverantwoordelijke medewerkers (bedrijfsleider, projectleider, directie, enz.). Financieel geschoolde medewerkers zijn uiteraard ook van harte welkom. Zeker het gedeelte waarin de theorie en de praktijk van de analyse van de kredietbehoefte voor de langere termijn (meer dan een jaar) wordt behandeld is ook voor financieel geschoolden interessant.

 

Datum en locatie
De cursus vindt plaats op dinsdag 4 juli 2023 van 9.00 uur tot 16.30 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

Deelnamekosten
Deelname kost € 375,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Subsidie
Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus. OOM, afdeling vergoedingen, telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit 
aanmeldingsformulier

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw A.L. van Ee of mevrouw B.D.J. Berg van Metaalunie Academie. Telefoon: 030 - 605.33.44 of e-mail
info@metaalunieacademie.nl.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Liquiditeitsplanning, di 4 jul '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven