U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Masterclass Digitale Connectiviteit (Noord)
vrijdag 13 januari '23
tot en met
vrijdag 13 januari '23

Binnen de maak- en procesindustrie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van geautomatiseerde data-uitwisseling tussen de systemen in de productielijn. Ook de prestaties, stand van onderhoud en slijtage van componenten wordt steeds vaker realtime gemonitord, met de inzet van sensoren op allerlei onderdelen in de productielijn. De hiervoor benodigde datastromen groeien explosief en vragen steeds vaker om hoogwaardige verbindingen in de productieomgeving, als het betrouwbaar en snel genoeg kan: draadloze verbindingen. Operators kunnen met de modernste VR en AR toepassingen ‘naar binnen kijken’ en snel ingrijpen om verstoringen te voorkomen.

In de Masterclass Connectiviteit zetten we op een rij welke technologieën daarvoor inmiddels beschikbaar zijn (zoals 5G, Wifi en Bluetooth) en welke karakteristieken elk van deze communicatietechnologieën kenmerkt. De inzet van de juiste oplossing maakt de inrichting van de productielijn efficiënter en flexibeler, en maakt het mogelijk proactief te handelen om verstoringen en uitval te vermijden.

Planning:
10:00 uur  Welkom
10:10 uur Introductie Hanze
10:30 uur 5Groningen
11:00 uur 5G (TNO)
12:00 uur Pauze
13:00 uur 5G in de praktijk (KPN)
14:00 uur De praktijk; wat kun je doen met een optimale connectiviteit mmv IJssel
15:30 uur Voor de liefhebbers: verdieping op concrete vragen door de verschillende kennisdragers
 17:00 uur Einde

De Masterclass wordt gegeven op 13 januari 2023 door o.a: 
- Peter Rake (5Groningen)
- Mark Peters (IJssel)
- Rix Groenboom (Hanze)
- Paul Cobben (KPN)
- Floris Drijver (TNO)
Zij zijn na het praktijk gedeelte beschikbaar om individuele cases en vragen te bespreken. Maximum aantal deelnemers: 15 bedrijven met max. 2 personen per bedrijf.

Deze Masterclass wordt noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie gratis aangeboden door (de partners van) de Smart Industry Hub. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord waaronder Koninklijke Metaalunie en de financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK. Opgave is voor maximaal 2 deelnemers per bedrijf.

Aanmelden via www.downloads.smartindustry.nl 

Prijs:
Locatie: Zernikepark 10, 9747 AN Groningen
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Masterclass Digitale Connectiviteit (Noord), vr 13 jan '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven