U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Praktische exportcursus: van order tot levering (november)
dinsdag 1 november '22
tot en met
dinsdag 1 november '22


Koninklijke Metaalunie organiseert i.s.m. evofenedex een praktijkgerichte exporttraining. In één dag besteden we aandacht aan alle praktische zaken die u tegenkomt bij een exportorder voor zowel binnen, als buiten de EU.

Aan bod komen o.a. de leveringscondities, de zgn. ICC Incoterms®. De keuze hiervan heeft invloed op de hele order en is bepalend voor wat u moet regelen - uw plichten - maar tegelijk ook waar u controle over heeft. Daarnaast wordt ingegaan op de basisaspecten van btw bij export, transport, douanezaken en de benodigde exportdocumenten. Na deze cursus heeft u handvaten om een exportorder te verwerken en kent u de aandachtspunten. De praktische exporttraining is speciaal samengesteld voor Metaalunieleden en afgestemd op veel voorkomende vragen .

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor allen die betrokken zijn bij het correct verzorgen van de orders en wie daar belang bij hebben, van verkoop, tot (export)binnendienst, controller en directie.

Trainers evofenedex
De training wordt verzorgd door twee trainers van ondernemersorganisatie evofenedex. evofenedex is onze partnerorganisatie op internationaal ondernemen en logistiek. Naast kennis, biedt zij jaarlijks tientallen export- en logistieke trainingen aan door heel Nederland. Na afloop kunt u zich desgewenst verder verdiepen en een aanvullende training volgen bij evofenedex.

Kosten exporttraining voor leden
De kosten voor deze training zijn € 399 euro, en is een mooie kans om uw kennis over de praktijk van de export te vergroten. De training is in deze samenstelling niet te volgen bij evofenedex.

Programma 9.30-16.30 uur
Volgorde o.v.b. van wijzigingen

• ICC Incoterms® / leveringscondities
• Exportdocumenten
• Transport
• Pauze
• Douanezaken
• Oorsprongsdocumenten

Aanmelden en annuleren
Aanmelden kan via de registratiebutton. U kunt hierbij aangeven of u uw inschrijving zichtbaar wilt laten zijn voor andere leden. U ontvangt een automatische bevestiging. De factuur wordt vooraf verstuurd. De training vindt plaats bij Metaalunie, in Nieuwegein en start om 9.30 uur, einde rondom 16.30 uur. Annuleren kan tot 10 oktober, hierna zijn 50% van de kosten verschuldigd, en vanaf 24 oktober 100% van de kosten.

Informatie
Wilt u meer weten, of heeft u vragen? Neem contact op met mw. Birgit Voorhuis, Adviseur Internationaal Ondernemen, voorhuis@metaalunie.nl, of T: 030-6053344.

Kijk ook bij internationaal ledenvoordeel, in de Kennisbank internationaal ondernemen, of direct op www.evofenedex.nl voor informatie, opleidingen en evenementen.
Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Praktische exportcursus: van order tot levering (november), di 1 nov '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven