U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Werkgeversaansprakelijkheid (=VOL)
dinsdag 27 september '22
tot en met
dinsdag 27 september '22

Werknemers doen in toenemende mate een beroep op het aansprakelijkheidsrecht. Werkgevers zijn rondom de zorg voor het welzijn van werknemers als goed werkgever aan te spreken. Hoe ver gaat dat? En bestaat er een goed beeld van de aansprakelijkheidsrisico’s op de gebieden die daar toe doen?
Bij bedrijfsongevallen, de werkplek of werkomgeving, verkeersongevallen met de bedrijfswagen of privé auto’s en zelfs bij ongevallen tijdens bedrijfsuitjes loopt de werkgever aansprakelijkheidsrisico’s. Wat houdt aansprakelijkheid in, hoe ver strekt dat en hoe beperk je aansprakelijkheid.

In de cursus komt de aansprakelijkheid van de werkgever in relatie met zijn werknemer(s) aan de orde. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van onder meer bedrijfs- en verkeersongevallen, maar ook de niet vermoede risico’s bij de personele uitjes wordt de positie van de werkgever duidelijk gemaakt. Tevens staan de docenten stil bij de handelswijze na een arbeidsongeval, de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) en het boetebeleid.

Aan het einde van de dag heeft u een reëel beeld van de risico’s en kunt u direct aan de slag om uw beleid zo nodig aan te passen. De tips vanuit de cursus kunnen daarbij handige instrumenten blijken.

Doelgroep
Ondernemers, partners van ondernemers en leidinggevenden die met P&O- en/of arbozaken belast zijn.

Datum en locatie
De cursus wordt gehouden op dinsdag 27 september 2022 van 9.45 uur tot 15.30 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

Deelnamekosten
Deelname kost € 365,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Subsidie
Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus.
OOM, afdeling vergoedingen, telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit
aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw A.L. van Ee of mevrouw B.D.J. Berg van Metaalunie Academie.
Telefoon: 030-605 33 44 of e-mail:
info@metaalunieacademie.nl

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Werkgeversaansprakelijkheid (=VOL), di 27 sep '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven