U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Industriële Marketing in de Metaal
donderdag 1 juni '23
tot en met
donderdag 1 juni '23

In veel technologische bedrijven ligt de focus op kwaliteit, ontwikkeling van producten en de techniek (vernieuwing). Primair is veelal de aandacht gericht op de dagelijkse gang van zaken, waardoor er nauwelijks tijd overblijft om te focussen op de toekomst met veranderende markten, regelgeving, etc. 

Onder “Marketing” wordt verstaan: “alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen”. Terwijl “Marketing” vaak wordt ervaren als de grote trukendoos om klanten te verleiden of te misleiden. Wat is waar en niet waar, en wat kan marketing nu echt betekenen in onze industriële omgeving? Welke unieke verkoopargumenten zijn nu voor jouw onderneming van belang en waardoor mis je potentiële omzet?

In onze interactieve cursus wordt geleerd wat marketing voor je eigen onderneming kan betekenen. Gedurende de dag wordt zin van onzin gescheiden, waarbij jargon wordt vermeden. Aan de hand van een raamwerk marketingplan gaan we aan de slag om op een gestructureerde wijze de unieke verkoopargumenten benoemd te krijgen, waardoor je beter in staat bent de klant te overtuigen.


Wat brengt de cursus

- Inspireert en reikt handvatten aan om pragmatische stappen te zetten om de continuïteit van de eigen onderneming op langere termijn te borgen. 

- Het selecteren en benoemen van de unieke verkoopargumenten (USP's) van het te vermarkten product.

- Het effectief leren omgaan met de specifieke concurrentievoordelen en die om te zetten in een marketingplan voor de eigen organisatie. 


Doelgroep

Bestemd voor eigenaren (DGA’s) en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor verkoop, marketing of export.


Docenten

De heer G.J. Oosterveen en de heer N. van der Linde van Intencoo B.V.


Datum en locatie

De cursus wordt gehouden op donderdag 1 juni a.s. van 09.30 uur tot 17.00 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein. 


Deelnamekosten

Deelname kost € 375,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.


Subsidie 

Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus.

OOM, afdeling vergoedingen, telefoonnummer 0172-521555.


Inschrijven 

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.


Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw A.L. van Ee of mevrouw B.D.J. Berg van Metaalunie Academie. Telefoon: 030-605 33 44 of e-mail:
info@metaalunieacademie.nl

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Industriële Marketing in de Metaal, do 1 jun '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven