U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Minicongres Een Slimme fabriek met Slim Produceren (online start 15.00 uur) (Noord)
dinsdag 22 juni '21
tot en met
dinsdag 22 juni '21

Op 22 juni kunt u online deelnemen aan het 15e minicongres Slim Produceren van de Hanzehogeschool. Ook dit keer presenteren de studenten de resultaten van hun proces gerichte verbeter- en verandertrajecten bij industriële bedrijven waaronder bij enkele Metaalunieleden.

De tweede lichting studenten in het studiejaar 2020-2021 heeft ook dit semester uiteenlopende opdrachten uitgevoerd en is op verschillende gebieden waarde toevoegend geweest. Opvallend is dat een groot deel van de opdrachten datagericht waren. Steeds meer industriële mkb-bedrijven voelen de behoefte het orderproces meer te sturen aan de hand van beschikbare gegevens. Met andere woorden: hoe kun je slimmer produceren door gebruik van data?

We hebben Koen Kijk In de Vegt gevraagd “Hoe kun je zelf stappen zetten richting een slimme fabriek?” Koen, een oud student van Technische Bedrijfskunde, heeft in dit verband het afgelopen jaar een start-up opgericht: ARKONI. Hij zal in een korte presentatie toelichten hoe hij gezamenlijk met studenten zijn software inzet om slimmer te kunnen produceren met gebruik van data. Real-time planning, voortgangsbewaking/urenregistratie, voor- nacalculatie analyse, zijn voorbeelden van applicaties die door Slim Produceren studenten zijn gemaakt en geïmplementeerd bij mkb-bedrijven.Noteer in uw agenda:

Programma

  • 15:00 uur / Opening
  • 15:05 uur / Koen Kijk in de Vegt van ARKONI stelt zich voor en gaat in op:
    ‘Hoe kun je zelf stappen zetten richting een slimmere fabriek?’
  • 15:35 uur / Korte wisseling van virtuele ruimte
  • 15:40 uur / Studentpresentaties Slim Produceren
  • 16:40 uur / Napraten en afspraken maken

> Meld je nu aan!

Natuurlijk krijgt u na het aanmelden vooraf aan het minicongres aanvullende informatie en een link om deel te nemen. Het minicongres heeft een online vorm. Neem voor meer informatie over het minicongres of het onderzoek contact op met Gejo Nanninga, ge.j.nanninga@pl.hanze.nl of tel: 06-47440058.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Minicongres Een Slimme fabriek met Slim Produceren (online start 15.00 uur) (Noord), di 22 jun '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven