U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Webinar CE: Introductie in de CE-markering. Wie, wat en waarom?
dinsdag 8 juni '21
tot en met
dinsdag 8 juni '21



Produceer en verkoop je machines in Europa? Dan is de kans groot dat deze machines een CE-markering conform de machinerichtlijn 2006/42/EG vereisen. Maar weet je precies wat dit allemaal inhoudt?
Laat je niet verrassen, maar laat je vooral goed voorlichten over het hoe, wat en waarom van een CE-markering. Dit kan tijdens de serie webinars die Koninklijke Metaalunie samen met PKM op 8 juni, 22 juni en 13 juli organiseert.


Inhoud webinars
Tijdens de eerste 2 webinars, op 8 en 22 juni, geven juristen van Metaalunie een toelichting op de regelgeving en de verantwoordelijkheden van de fabrikant en andere marktpartijen. Ook de aansprakelijkheid van degene die de machine op de Europese markt brengt, komt aan de orde. Een adviseur van PKM gaat vervolgens in op de gezondheids- en veiligheidseisen waaraan machines moeten voldoen, voordat je de CE-markering mag aanbrengen. Daarnaast vertelt de adviseur je meer over het technische dossier, dat je als producent moet opstellen, en krijg je veel praktische tips.

Tijdens de Masterclass CE-markering op 13 juli worden vooral praktijkvoorbeelden besproken. Voorafgaand aan deze masterclass kun je namelijk jouw eigen vragen of je eigen casus inbrengen. Deze worden dan tijdens de masterclass -anoniem- besproken.

Data en tijdsduur

Elk webinar begint om 16.00 uur en eindigt om 16.45 uur. Met andere woorden: in 3 keer 45 minuten word je bijgepraat over de laatste stand van zaken, kun je vragen stellen en verneem je handige tips.

Aanmelden
Deelname is gratis. Meld je dus snel aan !
Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Webinar CE: Introductie in de CE-markering. Wie, wat en waarom?, di 8 jun '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven