U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Start Circulaire Innovatieversneller Drenthe (district Noord)
donderdag 27 mei '21
tot en met
donderdag 27 mei '21

Heb jij een bedrijf in de maakindustrie, wil je werk maken van je circulaire ambities, deze versneld doorvoeren en circulair handel drijven? Meld je dan aan voor de Circulaire Innovatieversneller Drenthe!

De Circulaire Innovatieversneller Drenthe is een initiatief van Ik Ben Drents Ondernemer, NICE en de Drentse bedrijven Vepa en Brink Industrial. De Circulaire Innovatieversneller bestaat uit een masterclass en verschillende vervolgsessies. De sessies zijn bedoeld voor alle maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg die graag stappen willen zetten in slim en circulair ondernemen.

Masterclass
De aftrap vindt plaats op donderdag 27 mei om 14.30 uur. Tijdens een speciale masterclass vertellen Erik Luisman van Vepa en Wido van den Bosch van Brink Industrial en Made Circular By over hun missie en hoe zij concreet omgaan met circulariteit binnen hun bedrijf. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het concreet maken van jouw circulaire uitdaging. Denk aan keuze voor grondstoffen, de besparing van materiaal(kosten) en/of betere benutting van restmateriaal door het efficiënter organiseren van het productieproces met behulp van slimme technologie.

Verdiepingssessies
Voor alle challenges die tijdens de inspiratiesessie worden opgehaald, definiëren de organisatoren vervolgstappen. Hierbij kun je begeleiding krijgen vanuit Ik Ben Drents Ondernemer en/of NICE. Ook kun je samen met een aantal andere bedrijven een (aantal) verdiepingssessie(s) volgen. De bedenkers van de acht meest concrete ideeën worden bovendien uitgenodigd om hun idee verder uit te werken in een innovatieversneller onder begeleiding van Vepa en Brink Industrial. Hiervoor zijn twee vervolgsessies gepland.

Programma en aanmelden
De Masterclass is op 27 mei tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Na aanmelding ontvang je een nader uitgewerkt programma. Op 3 juni en 17 juni staan vervolgsessies ingepland. Ben je enthousiast geworden? Aanmelden kan door een mail te sturen naar Rogier Eenkhoorn op rogier@ikbendrentsondernemer.nl of Rudmer Heij op rudmer@ikbendrentsondernemer.nl.

 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Start Circulaire Innovatieversneller Drenthe (district Noord), do 27 mei '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven